V Domažlické nemocnici nedojde k omezení péče. Bude zajištěna i v prosinci v plném rozsahu

30. 11. 2023

VYJÁDŘENÍ K PROSINCOVÉMU PROVOZU

Vážení spoluobčané, vážení pacienti,

situace v českém zdravotnictví není radostná. Potřeba systémových změn, která je řady let opomíjena, vyústila v tomto roce k rozhodnutí části lékařů vyjádřit svůj postoj k současné situaci prosincovým protestem. Tento protest spočívá v odmítnutí přesčasové práce, a tedy ke snížení pracovního fondu lékařů, které bude v řadě míst České republiky znamenat omezení nemocniční péče.

V souvislosti s prosincovým protestem bychom ovšem chtěli uklidnit obyvatele okresu Domažlice a přilehlých spádových oblastí, že v Domažlické nemocnici v prosinci k žádnému omezení péče nedojde. Veškerou ambulantní i hospitalizační péči včetně operativy a lékařské pohotovosti bude naše nemocnice poskytovat i nadále ve stejném rozsahu jako dosud. V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit.

Nicméně Skupina Nemocnice Plzeňského kraje podporuje výzvu Asociace českých a moravských nemocnic (AČMN), která definuje některé hlavní problémy českého zdravotnictví a žádá představitele vlády, aby v zájmu zachování dostupnosti a kvality zdravotní péče tyto problémy řešili. Výzvu naleznete v prokliku níže.