Domažlická pediatrie zavedla plyšovou novinku: Děti pomáhají odměnit statečné děti

16. 2. 2024

Malí pacienti, kteří absolvují nějaké náročnější vyšetření nebo ošetření v dětské ambulanci Domažlické nemocnice, si mohou za statečnost odnést odměnu. Sestřičky jim dávají na výběr plyšové hračky. Zavést milou novinku, která zpříjemní nejmenším pacientům návštěvu u lékaře, pomáhají rovněž děti. Ty větší totiž průběžně nosí plyšáky, se kterými si buď už nehrají, nebo je třeba získaly v rámci marketingových akcí v nějakém obchodě. "Průběžně nám nějaké dítě, které už vyrostlo, nebo rodiče nabízejí plyšáky a na konci loňského roku nám přinesli celý pytel plyšáků i žáci třetí třídy Základní školy v Komenského ulici. Začali jsme je proto dávat právě malým odvážným pacientům jako odměnu. Pomalu se ta informace roznesla a rodiče i děti nám nosí další. Všem moc děkujeme. Pokud se budou takto scházet i nadále, bude to taková hezká tradice," říká primářka dětského oddělení Lenka Dvořáková. Žádá ale případné dárce, aby nenosili buď již poškozené nebo zjevně letité plyšáky a aby je vždy řádně vyprali.