Při nástupu k plánovaným hospitalizačním výkonům je požadován negativní PCR test

19. 11. 2021

KRÁ´TKÁ INFORMACE

S účinností od 22. listopadu vyžaduje Domažlická nemocnice od pacientů objednaných k plánovaným hospitalizačním výkonům PCR negativní test ne starší 72 hodin od odběru. Výjimku mají pacienti očkovaní nebo pacienti po prodělání nemoci v předchozích 180 dnech.

Smyslem tohoto opatření je nejen ochrana ostatních pacientů a personálu, ale především ochrana přímo testovaných pacientů. Ti přicházejí na zákrok, který částečně oslabí jejich organismus, a kdyby se zároveň u nich rozvinulo onemocnění covid, mohlo by to mít pro pozákrokovou rekonvalescenci ale i jejich celkový zdravotní stav negativní důsledky,

Pacienti, kterých se to týká, nemocnice vyzývá, aby si včas zarezervovali termín provedení testu na jakémkoli odběrovém místě v ČR, které je oprávněno testy provádět. Testy budou provedené dle akutuálně platných mimořádných opatření. Žádanku k provedení testu může vystavit praktický lékař.

Nemocnice dále žádá, aby od provedení testu do nástupu k plánované hospitalizaci pacient dodržoval zásady domácí karantény a případné změny zdravotního stavu ihned konzultoval s ošetřujícím lékařem.

Děkujeme za pochopení a dodržování