Vyzýváme zájemce o očkování, aby se registrovali. Vyhnou se dlouhému čekání

26. 10. 2021

VÝZVA PRO ZÁJEMCE O OČKOVÁNÍ

Z důvodu opětovného velkého zájmu o očkování, vyzýváme zájemce, aby se k očkování registrovali a rezervovali si konkrétní termín. Vyhnou se zbytečnému čekání a rizikovému kontaktu s velkým množstvím lidí. Děkujeme, že se registrujete. Zároveň se omlouváme všem, kteří využili možnosti očkování bez registrace a museli kvůli přetížení očkovacích míst čekat.

Jak se zaregistrovat?

Registrovat se lze přes Centrální rezervační systém ministerstva zdravotnictví registrace.mzcr.cz. Pokud se vám v kolonce očkovacích míst nezobrazuje vámi preferované očkovací místo, změňte si v kolonce Typ vakcíny vakcínu "SPIKEVAX/Moderna" za "COMIRNATY/Pfizer". Pak se vám ukáží všechna očkovací místa v Plzeňském kraji. Po registraci vám přijde potvrzení o provedené registraci a později i PIN2 s možností výběru volných termínů.

Třetí dávky

Z důvodu velkého zájmu o očkování třetí posilující dávkou, připomínáme a vyzýváme zájemce, aby se k očkování registrovali a rezervovali si konkrétní termín. Očkovací místa nemocnic Plzeňského kraje nabízí v rezervačním systému těchto termínů dostatek, aby se na zájemce dostalo ve velmi krátké lhůtě. Termíny pro registrované vypisují nemocnice hlavně mimo časy, kdy se koná očkování bez registrace pro nově očkované. Pokud zájemci o třetí dávku budou přicházet bez rezervace termínu, hrozí jim, že budou čekat i desítky minut, že se během čekání nebudou moci posadit, ale budou muset z prostorových důvodů stát (možná i venku), a i tak není jistota, že se na ně dostane.

Proč se k třetí dávce registrovat rezervovat?

• Očkování bez registrace je určeno nově očkovaným lidem (1. dávky), z důvodu komplikované administrativy není určeno pro zájemce o třetí dávky.
  • Registrovaný zájemce si může vybrat z velké škály volných termínů. Termíny jsou nabízeny ve v časech mimo očkování bez registrace, které je v těchto dnech přetížené.
  • Registrovaní budou naočkováni bez čekání a nebudou se potkávat s velkým množstvím lidí.
  • Zájemci o třetí dávky, kteří přijdou bez registrace, budou muset čekat i desítky minut a neumíme jim zaručit, že budou ten den naočkováni, ani že budou moci ve frontě sedět. Přednost mají rezervovaní a zájemci o 1. dávky.

Více o očkování v nemocnicích Plzeňského kraje

Nově očkovaní (1. dávky)

Z důvodu velkého zájmu o očkování jak první tak i třetí dávkou, doporučujeme novým zájemcům o očkování, kteří mají možnost se k očkování zaregistrovat, aby tak učinili a termín první dávky si rezervovali. Očkovací místa nemocnic Plzeňského kraje nabízí v rezervačním systému těchto termínů dostatek, aby se na zájemce dostalo ve velmi krátké lhůtě. Termíny pro registrované vypisují nemocnice hlavně mimo časy, kdy se koná očkování bez registrace. Právě očkování bez registrace je totiž v těchto dnech zahlcené nejen novými zájemci o očkování, ale i zájemci o třetí dávky. Na očkování se pak musí čekat zpravidla i desítky minut.

Proč se k očkování registrovat a rezervovat?

• Registrovaný zájemce si může vybrat z velké škály volných termínů. Termíny jsou nabízeny v časech mimo očkování bez registrace, kdy mají očkovací místa volnější kapacity.
  • Zájemci, kteří přijdou k očkování bez registrace, se vystavují riziku kontaktu s velkým množstvím lidí a dlouhému čekání. Očkovací centra jsou totiž v těchto časech přetížená.