Skupinu NPK povede Ing. Zdeněk Švanda. Na základě výběrového řízení doplnil představenstva nemocnic akutní péče

12. 1. 2023

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Na základě výběrového řízení na doplnění představenstev nemocnic akutní péče ve vlastnictví Plzeňského kraje vybrali v pondělí krajští radní v pozici valné hromady akciových společností Ing. Zdeňka Švandu. Konkrétně doplní představenstva Domažlické, Klatovské, Rokycanské a Stodské nemocnice. Jejich společný rozvoj a spolupráci bude zajišťovat z pozice předsedy jednotlivých představenstev. V této pozici nahrazuje Mgr. Jaroslava Šímu, který ze Skupiny Nemocnice Plzeňského kraje odešel na vlastní žádost v říjnu.

„Zdeněk Švanda úspěšně prošel výběrovými řízeními, která nemocnice koncem minulého roku vypsaly. Od úterý 10. ledna se stává členem představenstev, která jsou tak opět plně obsazena,“ informoval náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais.

"Nový člen představenstev má za sebou bohaté zkušenosti s řízením významných projektů i společností," doplnil Pavel Hais s tím, že v nemocnicích Plzeňského kraje se bude primárně zaměřovat na ekonomické a provozní záležitosti. Bude se mimo jiné podílet na investičním rozvoji a modernizacích nemocnic a jejich vzájemné spolupráci.

Členem představenstev zodpovědným za rozvoj zdravotní péče nadále zůstává MUDr. Petr Hubáček, který rovněž působí ve všech čtyřech představenstvech. Přímé řízení jednotlivých nemocnic budou i nadále zajišťovat ředitelé, kteří jsou zároveň dalšími členy představenstev nemocnic. V Klatovech je to MUDr. Jiří Zeithaml, v Domažlicích MUDr. Petr Hubáček, v Rokycanech Ing. Michal Filař a ve Stodu Mgr. Daniel Hajšman.

Do Skupiny NPK patří dále dvě nemocnice následné péče v Horažďovicích a Plané (Svatá Anna). Obsazení jejich statutárních orgánů - rad jednatelů - se nemění.

Ing. Zdeněk Švanda