Domažlická nemocnice připravuje přednášky pro veřejnost Čtvrtky pro zdraví. Konají se v pivovaru zdarma

9. 5. 2023

PREVENCE, VZDĚLÁVÁNÍ

„Laická první pomoc – teorie + praktický nácvik na figuríně“ To byl název první přednášky, kterou pro veřejnost připravila Domažlická nemocnice v rámci nového cyklu Čtvrtek pro zdraví. Veřejné přednášky na různá témata organizuje v prostorách kulturního centra Pivovaru Domažlice Městská knihovna Boženy Němcové. S nemocnicí se dohodla, že zajistí přednášky z oblasti zdravotnictví. Do prázdnin se uskuteční ještě tři. Pokud Vás některé z témat zajímá, přijďte. Vstup je zdarma. Přednášky trvají včetně následné debaty nejvýše 90 minut.

„Byli jsme knihovnou osloveni, zda bychom pro širokou veřejnost neuspořádali přednášku i s ukázkou a praktickým nácvikem na téma První pomoc. Rádi jsme přijali, neboť i poskytování první pomoc se v čase vyvíjí a dospělí nemají tolik příležitostí, jako třeba děti ve škole nebo na táborech, si znalosti připomenout a seznámit se s novinkami. Přitom právě dospělí by měli umět pomoci. Rádi jsme proto přijali a navrhli i další témata, zatím hlavně pro ženy,“ říká manažerka kvality Domažlické nemocnice Monika Hubáčková.

První přednáška se konala ve čtvrtek 4. května. Příchozí si téma pochvalovali a hlavně možnost si vše vyzkoušet s pomocí skutečných zdravotnických potřeb a figurín. Vzhledem k ohlasu se téma první pomoci zopakuje a to v rozšířené variantě s ošetřením konkrétních potíží.

Čtvrtek pro zdraví – přednášky DN

Těhotenství a porod jako přirozené součásti života ženy. Respekt k těmto procesům ve světle současné medicíny
25. května  |  10 hod
  • MUDr. Dušan Kolařík, Ph.D. - primář Gynekologicko-porodnického oddělení DN